Szerző
Petrőczy Kata Szidónia

Petrőczy Kata Szidónia

a magyar barokk első ismert költőnője

1659. — 1708. október 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1164 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 3.

Megosztás

Címkék

Petrőczy Kata Szidónia

Vers

Keresztfán halál meg szerelmes Jésusom
Hogy nékem is légyen keresztre vágjásom
Tégedet követvén kereszt legyen sorsom
'S békességes tűrésbe megmaradásom

O szerelmes Jésus szívemnek öröme
Adgyad hogy csak hozzád lángaljon szerelme
'Szívemnek 's ne legjen nehez semmi terhe
Az keresztnek rajta hogy el ne visellje

Örömöst éretted 's terhétől ne félljen
Melj által Ur Jesus szerelmedben élljen
Kereszt nehéz voltátul o ne rettegjen
Tsak egyedűl téged szeretvén tisztelljen.

Petrőczy Kata Szidónia aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!