Szerző

Zigány Árpád

költő, író, újságíró és műfordító

1865. október 27. — 1936. november 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 947 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. április 2.

Megosztás

Címkék

Zigány Árpád

A kis kovács

Din-don, din-don, din-don, din-don;
cseng a pöröly, kalapács;
Dan-dén, dan-dén, dan-dén, dan-dén:
én vagyok a kis kovács.
A szikrázó ízzó vasat
a parázsból kiveszem,
Vas-fogóval jól megfogom,
az üllőre ráteszem;
Hopsza! egyet ütök rája:
Szerteszáll a sziporkája...
Ütöm, verem, kalapálom,
Fordítgatom, megformálom: -
Tolom hátra, előre,
Míg patkó lesz belőle.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!