Szerző

Sükei Károly

költő, újságíró, műfordító, a márciusi ifjak egyike

1823. szeptember 16. — 1854. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 947 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 31.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sükei Károly

A' virágot...

A' virágot, a' mit kértem,
Megtagadtad hidegen,
Ábrándjaim kinevetted:
Isten hozzád kedvesem!

Mindenütt a' merre jártam,
Jött a' fájdalom velem,
Szenvedésim kinevetted:
Isten hozzád kedvesem!

Mért nem tudlak elfeledni!
Ölj meg, ölj meg szerelem!
Mondj bolondnak, és nevess ki...
Isten hozzád kedvesem!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!