Szerző

Zigány Árpád

költő, író, újságíró és műfordító

1865. október 27. — 1936. november 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2087 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 26.

Megosztás

Címkék

Zigány Árpád

Mikulás

- Hová, hová, Mikulás -
"Oda, ahol várnak:
Ajándékot viszek most
Sok fiúnak, lánynak.
Aki jó volt egész éven,
Mindig szót fogadott szépen:
Annak játékot adok;
Aki rossz, garázda volt
És eddig meg nem lakolt:
Annak virgácsot hozok;
Korbács, virgács, poroló:
Rossz gyereknek az való!"

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!