Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1769 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 26.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Zajzoni Rab István

Gyepen hever a juhász

Gyepen hever a juhász,
Szépen legel nyája,
Nem jő, kire régen vár,
Kedves kis rózsája.

Furuglyáját veszi ki
Nagy bubánatában;
"Fúvok most egy keservest"
Mormolja magában.

S fujni kezd egy keservest,
Mint sugja bánatja,
Elnémulva szél, madár
A juhászt hallgatja.

Hosszan fujja, hosszan, mert
Sok bú van szivében,
S a mint végzi, fényes köny
Ragyog a szemében.

A felhők is hallák, mily
Búsan furulyázott,
S ugy sirának, hogy szegény
Juhász bőrig ázott.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!