Szerző

Kunoss Endre

ügyvéd és költő

1811. április 9. — 1844. június 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 967 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 25.

Megosztás

Címkék

Kunoss Endre

Készség

Mondd: bősz vadakkal küzdjek rengetegben,
Vagy tengernek fojtsam meg szörnyeit,
Hozzam le az éj csillaggyöngyeit,
Vagy építsek számodra trónt egekben;

Mondd: vájjak sírt földsarki jéghegyekben,
S temessem abba szűm reményeit,
Vagy hordjam össze volkán tüzeit,
S áldozzam föl éltem e lángelemben;

Nem zúgolódom rendelésed ellen,
Mindent, mindent merészlek kedvedért,
Szerelmi kínom nyújtand érte bért;

De ah! ne légy irántam oly kegyetlen,
Ne mond, amit nem teljesíthetek,
Ne mondjad azt, –hogy elfeledjelek.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!