Szerző

Pásztor Árpád

író, újságíró és műfordító

1877. április 12. — 1940. október 26.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2170 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 25.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Pásztor Árpád

Hajsza...

Űzöm a dicsőség rohanó szekerét,
Hogy ragadjon örök időkbe.
Töretlen utakon, irdatlan nyomokon,
Bús álomromokon
Szikrázik, villan küllője.

Űzöm a dicsőség rohanó szekerét,
Hogy elcsukló lábam elérje.
S amerre robogok, a mély keréknyomok
Nedves, mélypirosok...
Oda hull... hull szívem vére.

Nyugat, 1908/2. szám

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!