Szerző
Kölcsey Ferenc

Kölcsey Ferenc

magyar költő, politikus és nyelvújító, a Magyar Tudományos Akadémia tagja

1790. augusztus 8. — 1838. augusztus 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1629 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kölcsey Ferenc

Távozás

Lengve sötét part árnyai közt a csolnak amott száll;
Nyúgoti fenyvek alól szél s hab utána rohan.
És a lyányka halad, s végbúcsút intve kezével
Alkonyi csillagként messze homályba letűn.
Szálljatok ah keggyel, habok istennéi, körűle,
S hozzátok szeliden hű kebelemre megint!

Cseke, 1831. december 30.

Kölcsey Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!