Szerző
Kölcsey Ferenc

Kölcsey Ferenc

magyar költő, politikus és nyelvújító, a Magyar Tudományos Akadémia tagja

1790. augusztus 8. — 1838. augusztus 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3197 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 24.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Kölcsey Ferenc

Gulácsy Gábor emlékkönyvébe

Csak erősnek fizet a dicsőség szép bért,
Gyávának a laurust soha nem juttatja,
Trónusát veszélyek őrzik, s e szent helyért
Vívni kell, az égnek e szent akaratja.
Csak kemény ostrommal nyílik meg szent vára,
Munka, gond s fáradság az örök hír ára.

Daróc, 1816. szeptember 30.

Kölcsey Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!