Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1458 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 23.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

A rab

Vén vármegye háza előtt
Dolgoznak a rabok,
Nehezebb a bilincsnél is
Nagy nehéz bánatok.

Iskolából egy kis lányka
Épen arra ballag,
Mosolygása szép szivárvány,
Szeme kéklő csillag.

Odafut a legbusabbhoz,
Kezet csókol szépen;
Ölbe kapja a szegény rab
S könny csillog szemében.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!