Szerző

Zigány Árpád

költő, író, újságíró és műfordító

1865. október 27. — 1936. november 27.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1698 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 23.

Megosztás

Címkék

Zigány Árpád

Az én kis cziczámról

Czicza, czicza, kis cziczám,
Szép a ruhád, igazán;
Hosszú szoknya, csipkés gallér,
Te vagy ám csak a gavallér:
Az ölembe veszlek,
Szép hintóba teszlek,
Melléd ülök magam is,
Úgy vágtatunk, kis hamis:
Amerre csak járunk,
Sehol le nem szállunk,
Éjszakára, ha megállunk,
Fogadóba szállunk.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!