Szerző
Madách Imre

Madách Imre

magyar költő, író, ügyvéd és politikus

1823. január 20. — 1864. október 5.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1157 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 21.

Megosztás

Címkék

Madách Imre

Legszebb költészet

Nem akkor költök én legédesebbet,
Midőn kezemben izgatott koboz van,
Nem élvezem költői képzeletnek
Legszebb virágit hullámzó dalokban.
Csak vágy a dal, sejtés, mely vonva von
Feléd, feléd, bűvös, tündéri hon.
Patakcsa az, zokogva mely siet le,
Ha itt-ott egy virágot elragad bár
S fényt von reá az ég csalóka tükre.
Más boldogság az, más hon, melyre ő vár,
Míg meglelvén a tenger árjait
Nyugtot talál s felejti daljait.
Ah, megnyugodtam én is kebleden, hölgy.
Elhallgatott dalom. - Mit is zenegjen?
Amit csak sejte, mindaz most valót ölt, -
Mit szó nem bíra, bírom kedvesemben,
S keblére hajtva forró homlokom,
Legédesebb regéit hallgatom.

Madách Imre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!