Szerző

Sükei Károly

költő, újságíró, műfordító, a márciusi ifjak egyike

1823. szeptember 16. — 1854. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1076 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sükei Károly

Mért nem tudsz...

Mért nem tudsz engem szeretni!
Még az isten is megáldna,
Hogyha szívem, hogyha éltem
Nálad csillagot találna.

Mért nem tudsz engem szeretni!
Csak egy szelid boldog álom,
Csak egy percz rózsafelhője,
'S üdvösségem föltalálom.

Mért nem tudsz engem szeretni!
Lelkednek csak egy virágát,
Hogy azzal megkoszoruzzam
Muló ifjuságom sirját.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!