Szerző
Ágai Adolf

Ágai Adolf

eredeti nevén Rosenzweig Adolf, humorista, lapszerkesztő, orvos

1836. március 31. — 1916. szeptember 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1354 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 13.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Ágai Adolf

A majorságban

Kedves helyünk a majorság,
Már magában egy kis ország;
A majoros a miniszter,
Kit az egész ország tisztel.

Szarvasmarha, hízó ártány,
Baromfiak, csengős bárány
Megbecsülik ő kegyelmét,
Tán még meg is süvegelnék...

Van itt rendőr is: a Bundás,
A mézgyárban sok száz munkás,
Lármás kakuk a próféta,
Kis pacsirta a poéta.

Gyönyörűen énekelget,
Hallgatják a sövény mellett;
Fű, fa, virág, rozzant malom,
Mind mereng a madárdalon.

Forgó bácsi álnév alatt

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Balsamo

2015. március 25. 16:42

Jó kis kis vers elmés aranyos!