Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1881 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. január 31.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Pósa Lajos

Az én kedves violámnak...

Az én kedves violámnak
Mi jutott az eszébe?
Piros hajnalhasadáskor
Felöltözött fehérbe.
Én istenem, talán itt hagy?
Tán az égbe felrepül?
Kis angyalom, kérve kérlek,
Ne hagyj engem egyedül!

Maradj, maradj, kis angyalom!
Ne repülj fel az égbe!
Akármilyen szép a világ,
Nálad nélkül mit érne!
Tedd a kezed a kezembe,
Jer a paphoz, violám!
Én szeretlek mindörökre,
Te is szeress igazán!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!