Szerző

Kerényi Frigyes

ügyvéd, költő és műfordító

1822. január 1. — 1852. tavasz

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2314 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. január 29.

Megosztás

Címkék

Kerényi Frigyes

Sz. emlékkönyvébe

Van, kinek csak álmot ád az élet,
Mert reménye csillagokba nyúl:
Ily szivűnek ember mit kivánjon
A valónak boldogságibúl?
Lelke fel s alá szárnyalva vág -
Néki a föld őszi pusztaság!

Jó barát! szivednek óhajtása
Túlcsapongó szárnyat nem visel -
És imígy tenéked jót kivánva,
A dalember könnyen énekel:
Hont szeretsz - a hon körűled áll,
S hű leányt a hű szív majd talál!

Kerényi Frigyes aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


gamer

2014. szeptember 8. 08:12

elemér gacs