Szerző

Kerényi Frigyes

ügyvéd, költő és műfordító

1822. január 1. — 1852. tavasz

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1238 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 7.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kerényi Frigyes

Dalomhoz

Tarka lepkeként dalom
Hogyha útra kél,
Szégyenlős a kis bohó -
Szerte szállni fél.

Mond: miért repűljek én?
Nincs ki nézne rám -
Mint a többié, nem oly
Csillogó ruhám.

Szállj azért, ne légy hiú -
Szállj hegy-völgyön át!
Tán csak vár e nagy hazán
Egy leányka rád?

Kerényi Frigyes aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!