Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1849 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 3.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (4)

Pósa Lajos

Öreg koldusasszony

A nagy utczasarkon
Öreg koldusasszony,
De nagyon szereti
A jó szívű Annát,
Mindennap kap tőle,
Mindennap egy krajczárt.

Örül, mikor látja,
Hogy megy iskolába,
Szives, édes szava
Jól esik lelkének,
Vele olyan szépen
Mások nem beszélnek.

Csókolja a pénzét,
A ruhája szélét,
A lába nyomát is
Ezerszer megáldja -
Egyszer a kis Anna
Nem megy iskolába.

Nem megy iskolába,
Mindhiába várja,
Toronyban a harang
Szomoruan csendűl,
Megfájúl a szive
Egy rosz sejtelemtűl.

A nagy utczasarkon
Öreg koldusasszony
Ibolyavirágból
Koszorút kötözget,
Minden levelére
Hullat ezer könnyet.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


rozakovacsne

2015. március 4. 14:26

Olyan szomorú a sors néha..de gyönyörű a verse:Pósa Lajosnak.

43Valeria

2013. december 21. 08:52

Nagyon szomoru sorsa van a szegénynek, a koldusokra ma sem néznek rá, csak kevesen. Kedves gyermek szeetete éltette őt, s halála mély gyászba döntötte. Nemesné Valéria