Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2259 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (6)

Pósa Lajos

Azt hittem: virág vagy...

Azt hittem: virág vagy,
Életem virága,
Szomoru sorsomnak
Egyetlen rózsája.
Nem vagy virág, nem vagy,
Tudom már, ismerlek -
Fájdalmas tövise
Te vagy a szivemnek.

Azt hittem: sugár vagy,
Életem napfénye,
Szomoru sorsomnak
Mosolygó reménye.
Nem vagy sugár, nem vagy,
Tudom már, ismerlek -
Fekete felhője
Te vagy a lelkemnek.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


gyongyver67

2013. december 13. 18:27

Nagyon szép!

meszaroslajos60

2013. október 21. 20:18

Remek.