Szerző
Pálóczi Horváth Ádám

Pálóczi Horváth Ádám

költő, író, hagyománygyűjtő és országgyűlési követ

1760. május 11. — 1820. január 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 971 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Pálóczi Horváth Ádám

Trenknek egy könyvére

Trenk ír - azt egyik szereti - másik nem szenvedheti -
S melyiknek jobb ítéleti? - azé, aki szereti, -
S miért? mert ez játék-néző; amazok játékosok,
S jobb szeretnek szeretni, mint küszködni az okosok.

Pálóczi Horváth Ádám aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!