Szerző
Virág Benedek

Virág Benedek

eredeti nevén Virág Ádám Ignác, költő és műfordító

1752. — 1830. január 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1141 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 11.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Virág Benedek

Zoilushoz

Csaknem minden író, de kivált ha poéta, reád ír,
S hogy ne gyalázd őtet, tégedet ő legyaláz.
Így hát a kölcsönt kölcsönnel, néked is úgy, mint
Másnak, Zoilusom, visszafizetni szabad?
Én e régi szokást nem tartom: rágj te, harapj te,
Légy kutya: én ember, mint ezelőtt, maradok.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!