Szerző

Péteri Takáts József

író és megyei főjegyző

1767. március 18. — 1821. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1010 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 8.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Péteri Takáts József

A költéshez

Versszerzésnek tudománya!
Az észnek szép találmánya,
Üres órák eltöltője,
Terhes gondok enyhítője,
Nincs mértéke becsednek!

A jámborság dicsősége,
A barátság édessége,
A természet vidámsága,
Az életnek boldogsága
Általad nevelkednek.

Magát, s földijét mulatni,
A nyelv görcsén simogatni,
Mást halhatatlanná tenni,
És egyszersmind azzá lenni,
A te erőd hatalma.

De nem célom mást dicsérni,
Sem örök időket élni:
Ha hivei közé tenne
Hazám, munkámnak ez lenne
Legkedvesebb jutalma.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!