Szerző

Szenci Száki János

református lelkész

?. — 1672. szeptember 1.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1002 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 5.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Szenci Száki János

Komáromi Csipkés Györgyhöz

Titkait Istennek sáfárló doctori szolga,
S Krisztus nyájának szent dolgát mútató példa,
Ez magyari népnek nyelvén használni ki sokban
Kévánsz, szentírást, hit dolgát tudva tanítván:
Méltó dícsérnem szent munkád, mert sokat épít.
Élj hát, Istennek drága edényje, hosszas időt!

1666.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!