Szerző
Révai Miklós

Révai Miklós

nyelvész, egyetemi tanár, a magyar történeti nyelvészet megalapítója

1750. február 24. — 1807. április 1.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1311 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 4.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Révai Miklós

A lantjáról

Akartam Atreusnak
Vitéz két magzatit,
Akartam énekelni
Kadmus nagy dolgait;
De lantom csak szerelmet
Kezdett reá zenegni.

Minap már megcseréltem
A húrt, a lantot is,
Hogy Herkules csatáit
Verném új eszközön:
S pengett ez is szerelmet
Ellenkező szavával.

Hadat verő vezérek,
Mennybéli fajzatok!
Tehát búcsút örökre
Veszek már tőletek:
Mert lantom oly enyelgő,
Zeneg csak mind szerelmet.

1791.

Révai Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!