Szerző

Berzsenyi Dániel

magyar költő

1776. május 7. — 1836. február 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2693 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. augusztus 31.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Berzsenyi Dániel

Napoleonhoz

Nem te valál győző, hanem a kor lelke: szabadság,
Melynek zászlóit hordta dicső sereged.
A népek fényes csalatásba merülve imádtak,
S a szent emberiség sorsa kezedbe került.
Ámde te azt tündér kényednek alája vetetted.
S isteni pálmádat váltja töviskoszorú.
Amely kéz felemelt, az ver most porba viszontag;
Benned az emberiség űgye boszulva vagyon.

Berzsenyi Dániel aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!