Szerző
Babits Mihály

Babits Mihály

teljes nevén Babits Mihály László Ákos, költő, író, műfordító és irodalomtörténész

1883. november 26. — 1941. augusztus 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2114 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. augusztus 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Babits Mihály

A pályaudvaron

Közelg, közelg a gyorsvonat
már itt a láthatáron:
tudod-e merre utazom
ezen a gőzbatáron?

Át messze halmon és hegyen,
át völgyön és lapályon,
s hamerre bősz folyam törik
keresztül a vad áron.

Az utazásnak élveit
ne várd ma, hogy kitárom
azt el nem tudnám zengeni
se lanton, sem gitáron.

Otthonkény ilyen kéjeket
szinház sem adhat áron:
röpülni halmon és hegyen
röpülni hat határon,

át sok hazán, brit -, francián,
törökön és tatáron,
s ki tudja meddig útazom
ezen a gőzbatáron?...

1906. május

Babits Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!