Szerző
Virág Benedek

Virág Benedek

eredeti nevén Virág Ádám Ignác, költő és műfordító

1752. — 1830. január 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1658 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. június 15.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Virág Benedek

Lantomhoz

Itt fogsz, szerettem Lantom! ezen szelíd
Nyárfának ágán függeni; a Vidék
Csendes körűlöttünk, az Égnek
Színe kies, valamerre terjed.

Amíg Zefírnek gyenge lehelleti
Apolni fognak tégedet: addig én
A gyepre dőlvén e pataknak
Partja fölött magamat kinyugszom.

De melly setétes felleg emelkedik
Egyszerre? mint zúg fergeteges szele!
Keljünk fel. Ah! e nagy Világban
Minden öröm kicsiny és enyésző!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!