Szerző
Dayka Gábor

Dayka Gábor

költő, pap és tanár

1769. március 21. — 1796. október 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1694 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. június 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Dayka Gábor

Phyllis

Phyllis haragra gerjed,
S bosszút kiált fejemre,
Ha Chloe néha csókot
Nyer homlokára tőlem;
S ha Chloe mást ölelget,
S mást bájol ál-szemével,
Hah, mint örül magában!

Phyllis, ki hitte volna
Hogy még enyém leendesz!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!