Szerző
Kazinczy Ferenc

Kazinczy Ferenc

író, költő, a nyelvújítás vezéralakja

1759. október 27. — 1831. augusztus 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2136 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 28.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kazinczy Ferenc

Kant és Homér

"Kell" mond Kant hidegen, s "tedd, mert kell" - A Maeonida:
"Tedd, mert szép, mert jó, mert igaz!" erre tanít.
Angyalokat gyúr majd sárból a celta Prometheus:
Adni nemesb embert a nagy öregnek elég.

1836.

Kazinczy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!