Szerző
Kazinczy Ferenc

Kazinczy Ferenc

író, költő, a nyelvújítás vezéralakja

1759. október 27. — 1831. augusztus 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1423 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 15.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kazinczy Ferenc

A pataki vár erkélyén

Itt állottanak ők, azok a nagyok, erre tekintett
György, Erdélye felé, erre sohajta Ferenc.
Zrínyinek itt állott unokája elöntve könyekkel,
Amikor a nap költ, amikor arra leszállt.
Nemzőjét, rokonát, férjét keseregte, szülöttjét,
Bús lány, bús testvér, bús anya, bús feleség.
Ah! a hely nem az ami vala! ők eltűntenek innen!
Eltűntek! De te nem látod-e rémeiket?

1818.

Kazinczy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!