Szerző

Ungvárnémeti Tóth László

magyar költő

1788. február 17. — 1820. augusztus 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1615 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 9.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ungvárnémeti Tóth László

Az igazság

Egy fényt, egy súgárt, s egy képet fest az Igazság:
Mégis ezerképpen tűnik előnkbe nekünk.
Nem csoda: mert amint sürü, vagy ritka az elme,
Úgy szegi a súgárt célja, s aránya fele.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!