Szerző
Virág Benedek

Virág Benedek

eredeti nevén Virág Ádám Ignác, költő és műfordító

1752. — 1830. január 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2020 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. április 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Virág Benedek

Az örömhez

Hová röpültél nyájas Öröm? hová
Rejtetted el víg képedet illy hamar?
A tengereknek bujdokálsz-e
Mély fenekén? te Egek leánya!

Vagy a hegyeknek szirtei, s a vadon
Erdők homályos fái között kerengsz?
Hol, hol kereshetlek? jelentsd ki;
Mert Te vagy élete életemnek.

Ah, túl röpűltél a levegőn, dücső,
Honnyodba! mellynek szent mezején örök
Tavasz virít, s játszik: ragadj fel!
Vagy legalább mosolyogj le hozzám!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!