Szerző
Dsida Jenő

Dsida Jenő

erdélyi magyar költő

1907. május 17. — 1938. június 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2412 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. április 8.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Dsida Jenő

Fekete köpenyben

Csitt, csitt!
Nagy, sötét köpenyben
így kell mindörökre
burkolózva mennem.

Csitt, csitt!
Fekete köpenyben
így kell a kezemet
a szívemre tennem.

Csitt, csitt!
Zúgnak az út fái:
de csak az én titkom
hogy szeretett fájni...

Csitt, csitt!
...és hogy fáj szeretni
és sírok is néha
ne tudja meg senki!

1924. szeptember 30.

Dsida Jenő aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!