Szerző
Virág Benedek

Virág Benedek

eredeti nevén Virág Ádám Ignác, költő és műfordító

1752. — 1830. január 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3676 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. április 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Virág Benedek

A barátságnak

Tőlem, barátom, messze vagy,
Egy más világnak végiben;
Megfárad a szél, míg elér,
Azon vidéknek rétire.
Egek, hová vittétek el!

Miért sohajtok? Menj te szív!
Keresd fel azt, akit szeretsz;
Tul a nagy Ég határain
Fáradhatatlan csak te jársz.
Oh légy szerencsés! utadon.

Négyes jambusok

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!