Szerző
Dsida Jenő

Dsida Jenő

erdélyi magyar költő

1907. május 17. — 1938. június 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1342 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. március 31.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Dsida Jenő

Mélyre ások

Bábel
újra-épülő, szörnyeteg
tornya sötéten áll fel.

Százan
hordják a követ, vasat, márványt,
gőgös, nagyzajú lázban.

Görbe
ásóval őszi udvaron
jeleket írok körbe.

Reszket
az est a tölgyek sudarán,
amikor ásni kezdek.

Mások
minél nagyobb tornyot emelnek,
annál mélyebbre ások.

Dsida Jenő aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!