Szerző

Szini Péter

író és állami tanító

1860. november 24. — 1906. december 1.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2200 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. március 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Szini Péter

Ha tudnám

Ha tudnám, hogy csak egy évet tölthetek,
Szelídlelkű, szép galambom, teveled:
Megmondanám az istennek,
Hogy többet nem is kívánok:
Egy év alatt átalélnék
Ezer évi boldogságot!
Ha a földön örökélet várna rám
S tőled távol élnék, drága szép babám:
Megmondanám az istennek,
Hogy vegye el életemet;
Hisz örök kín volna nekem,
Ha nem tölteném azt veled!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!