Szerző

Nagy Imre

költő

1817. február 24. — 1840. január 31.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2247 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. március 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Nagy Imre

Névnapra

Szépen virulsz leány, mint rózsaszál,
A’ ringató bokor-család’ ölén
Tavasz’ virág-nyitó derültekor:
Hajnal-sugáros életutadon -
Még bút nem ösmersz, még nem bánatot.
Áldás’ jövője vajha fejlenék
Reád, miként varázs álomszövet
Ifju kebelre csendes éjszakán.
Eged legyen borutlan isten arcz,
Szíved nyugalmasan mosolygja meg
Tündér évek’ malaszthozó sorát.
Ezt kivánom nevednek ünnepén
Rövid de tiszta szív-fohászomul.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!