Szerző
Reményik Sándor

Reményik Sándor

erdélyi származású költő, akinek verseit 1945 után politikai okokból évtizedekre száműzték a magyar irodalomból

1890. augusztus 30. — 1941. október 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3080 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. február 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Reményik Sándor

Fáklya-futás

Az én kezemben égett úgy-ahogy:
De többnyire lefele-fordítottan.
A füstje több volt, mint a lángja,
S céltalanul, vak iramban futottam.

Mögöttem robajlik az ifjúság,
Elér, elhagy, a fáklyát elragadja.
Isten, add, hogy száguldjon cél felé
S a futó tüzet fennen lobogtassa...

1931. március 6.

Reményik Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!